Ендокринолог: Забравете за тези храни, ако искате да сте здрави
преди 18 часаТрябва да четем много внимателно етикетите на храните без захар Хората с инсулинова резистентност, които стават все повече, най-добре да забравят за пакетираните храни, които са рафинирани и преработени, това каза по Нова нюз д-р Александра Маркова. „В протеиновите барчета няма нищо полезно”, подчерта тя и обясни, че начина, по който приемаме калории е изключително важно за производството на инсулин в тялото ни. Лекарката каза също, че трябва да четем много внимателно етикетите на храните без захар. Причината е, че някои изкуствени подсладители не вдигат кръвната захар, но увеличават инсулина, което е опасно. Доц. д-р Мария Юнакова: Физиологичната менопауза е генетично кодирана Д-р Маркова каза също, че не е правилно да се пропускат хранения и калориите да се приемат предимно вечер, както е в много случаи. Тя сподели също, че освен случаите на инсулинова резистентност, все по-голям ръст има и диабета. Много млади хора се диагностицират с тази болест и възрастовата ѝ граница е вече много размита, подчерта лекарката.