Картофени „гнезда“ с жълтък
преди 8 часаНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: картофи – 2-3 бр (400 г); яйца – 4 бр; шунка – 100 гр; картофено нишесте – 2 супени лъжици; праз или зелен лук; сол, черен пипер – на вкус; настърган кашкавал – на око и по вкус. НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Настържете обелените картофи на едро ренде. Нарежете шунката на ленти. Поставете съставките в голяма купа и добавете 4 белтъка (оставете жълтъците временно настрана). Добавете сол и черен пипер на вкус, картофено нишесте и разбъркайте добре всички съставки. Готовата маса се разделя на 4 равни части и се поставя в предварително загрят тиган. В центъра на всяко "гнездо" направете вдлъбнатина за жълтъка. Запържете "гнездата" от двете страни до златисто кафяво. След това поставете по един жълтък в центъра на всяко "гнездо", поставете капака на тигана и гответе още няколко минути. По желание може да добавите настърган кашкавал. Преди сервиране поръсете ястието с настърган лук. Цялото семейство ще оцени тази различна закуска. Източник: fitwell.bg