
Бъдещето е в лиофилизираната храна, каза гл. ас. д-р Николай Солаков
преди 7 часа paragrafa.com
paragrafa.comЛиофилизирани плодове, крем-карамел, паста „Болонезе“ и чили кон карне бяха сред акцентите в събитието „Вкуси космоса! – презентация и дегустация на космическа храна“, което се проведе днес в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН (ИЕФЕМ–БАН). Бъдещето е в лиофилизираната храна, каза гл. ас. д-р Николай Солаков, който изнесе презентация за космическата храна. Пред БТА той и Нели Симеонова, изпълнителен директор на компания „Антарта“ посочиха, че лиофилизирането отнема около 30 часа и в зависимост от продукта и машината се определя количеството.