Картофено пюре като гурме: Колко масло и мляко да добавите
преди 3 дниНай-вкусното картофено пюре приготвя Джоел Робюшо, който е наричан "готвачът на века". Нищо чудно, че е удостоен със звезда Мишлен. Тази рецепта се прави също от отличения със звезда Мишлен ресторант Joël Robuchon в Metropole Monte-Carlo в Монако. Преди време главният готвач направи ястието произведение на изкуството, а рецептата се предаваше само на избран кухненски персонал. Сега тази рецепта вече не е тайна, пише e-zdravey.com. Съставките за картофено пюре са най-разпространени. Нужни са ви: килограм добри картофи, 250 грама масло, същото количество мляко и щипка черен пипер. Известният готвач избира само сортове бели и жълти картофи за картофено пюре, но са подходящи и други сортове картофи. Основното е грудките са големи и нишестени. Сложете картофите с люспите в тенджера, покрийте с вода, добавете щипка сол. Сварете картофите за 25 минути, отцедете и обелете, докато са топли. След това рендосайте картофите директно в тигана. Изпарете ги на среден огън, като бъркате с дървена шпатула. В отделен съд загрейте млякото и го изсипете при картофите, като не забравяте да го разбърквате. Картофената маса ще бъде с мек кремообразен цвят. Готовото пюре поръсете с черен пипер и сервирайте. Източник: fitwell.bg