
Патладжан с цедено кисело мляко (Алиназък)
преди 9 часа
„Алиназък“ често срещано на български като „али назик“ (или Alinazik kebab) произхожда от района на Газиантеп и е сред най-емблематичните ястия в турската кухня. Приготвя се от изпечен патладжан, смесен с кисело мляко и чесън, а върху тази кремообразна основа се поднася сочно агнешко месо в ароматен сос. Преди няколко години, при едно пътуване до Истанбул, за първи път опитах Искаш да видиш цялото съдържание? 📖 Стани част от Know How To Cook Club и отключи достъп до 700+ рецепти, съвети и много други полезни материали! Само 3,25 лв. (1,66 EUR) на седмица. По-малко от цената на едно кафе в любимото ти кафене! Абонирай се сега Спести време и усилия , докато се храниш здравословно и разнообразно всеки ден. Ако вече си член, влез в профила си тук . *Цена за стандартен месечен абонамент 12,99 лв. (6,64 EUR). Може да прекъснеш по всяко време.