
Лаваш рулца, които винаги спасяват положението
преди 2 часа
Лавашът, навит на руло с пълнеж от топено сирене (може и обикновено краве) и яйца, е лесно и бързо предястие, което впечатлява с вкус и свежест. Комбинацията от мекия, топящ се пълнеж и тънкия лаваш създава апетитна и балансирана хапка. Традиционният лаваш е хляб с история от над 2000 години, ценен в Кавказ и Близкия изток заради своята универсалност. Необходими продукти 2 броя лаваш150 г топено сирене5 яйцалиста от маруля1 връзка зелен лук1 връзка копърмайонезащипка сол Приготвяне Намажете първия лист лаваш с топено сирене и покрийте цялата повърхност с листа от маруля. Сложете втория лист лаваш върху марулята и го намажете с майонеза – може да направите мрежа. Сварете яйцата твърдо и ги настържете на едро ренде. Поръсете върху слоя майонеза и добавете щипка сол. Нарежете зеления лук и копъра и ги разпределете върху яйцата. Завийте стегнато на руло, като подгънете краищата. Увийте рулото във фолио и оставете в хладилник за около час, за да стегне. Нарежете на порции и сервирайте. Съвет Лаваш ролцата са чудесна алтернатива на сандвичи и пица. Те могат да се приготвят предварително и да се сервират като бързо предястие за гости или като лека вечеря. Източник: fitwell.bg