
Моркови, цвекло и репички гонят анемията
преди 5 часа
Анемията е състояние на организма, при което броят на червените кръвни клетки намалява значително. Причините може да са загуба на кръв, дефицит на желязо, витамин В12 и фолиева киселина, преждевременно и ускорено разрушаване на еритроцитите в кръвния поток или клетките на далака и лимфните възли, повишена чувствителност към някои лекарства и др. Обикновено анемията се изразява в слабост, умора, задух при усилие, световъртеж, бледа кожа, сърцебиене, тахикардия и други симптоми. При аритмия препоръчваме следните народни рецепти: ► Настържете моркови, цвекло, репички. Изстискайте сока им, налейте го в равни количества в тъмна бутилка. Обвийте гърлото на бутилката с тесто така, че да не е плътно затворено и течността да може да се изпарява. Сложете бутилката във фурна и загрявайте на слаб огън три часа. Приемайте по една супена лъжица от сока 3 пъти на ден преди хранене. Курсът на лечение е три месеца. Как да избегнем анемия: Това са най-добрите растителни храни, богати на желязо ► Смесете нарязани на ситно билките жълт кантарион – 3 супени лъжици; глуха коприва – 2 супени лъжици; цвят от мъртва коприва – 2 супени лъжици; листа от къпина – 2 супени лъжици. Залейте билките с 3 чаши вряла вода и оставете да се запари за три часа в затворен съд. После прецедете. Приема се по една чаша топла запарка 3 пъти на ден. ► Когато узреят лешниковите ядки, стрийте ги на ситно и ги смесете с мед. Вземете в равни количества лимони, сушени кайсии, орехи, стафиди, сушени сини сливи, боровинки. Нарежете ги и добавете мед. На литър от сместа се падат по 200 грама мед. Приемайте по една лъжица три пъти на ден.