Уникална и вкусна есенна рецепта. Лучена супа със сайдер
преди 8 годиниkanal3.bgНаправете есента вкусна и полезна! Тази превъзходна супа е подходяща не само за обяд, но и за лека вечеря! Приготвя се бързо и лесно, а вкусът й е неповторим. Продукти за 6 порции 12 средно големи глави лук 80 грама малсо или мазнина 3 скилидки чесън половин чаена лъжичка мащерка 1 дафинов лист 330 мл. безалкохолен сайдер 15 грама бяло брашно 1,5 литра пилешки или телешки бульон 4 супени лъжици соев сос сол и черен пипер За гарнитурата: Франзела и сирене ементал Нарежете лука на тънки филийки. Сложете маслото в голяма тенджера на средна температура. Когато се разтопи, добавете лука и разбърквайте от време на време, за да се получи еднородна смес. Идеята е лукът да омекне и да се карамелизира. Обикновено това отнема около 15 минути. След това се добавят чесъна, мащерката, дафиновия лист и брашното. Разбърква се добре и се добавя сайдера. Котлонът се намалява! Добавя се бульонът и се бърка бавно. Сложете соевия сос и оставете да къкри за 30 минути. След като супата ви е готова, извадете дафиновия лист. Изсипете течността в шест купички. Нарежете франзелите на кръгчета и поръсете щедро с ементал. Готовите багети поставете върху повърхността преди да поднесете готовата супа. Добър апетит!