За всяко българско семейство: Защо са опасни добавките?
преди 8 годиниlittlebg.comЗа всяко българско семейство въпросът защо са опасни хранителните добавки и какво представляват те е изключително важен. Хранителните добавки се използват, за да придадат на продуктите по-апетитен вид. В началото като добавки се използвали естествени компоненти, произведени от натурални продукти. С развитието на химията хранителните добавки започнали да се произвеждат по изкуствен път. Появили се синтетични добавки – оцветители, консерванти, сгъстители, стабилизатори, антиоткислители, витамини, микроелементи, добавяни в продуктите за повишаване на тяхната ценност. От началото на ХХ век добавките се използват в хлебарството и сладкарството, производството на колбаси, консерви, разхладителни напитки. Днес всички стоки в магазините съдържат синтетични добавки. Всяка The post За всяко българско семейство: Защо са опасни добавките? appeared first on Новини от и за България .